Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

culinar

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Budinca de curmale si Mere cu tapioca

In cadrul acestei rubrici, va prezentam retete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. In aceasta saptamana, va prezentam retele ''Budinca de curmale'' si ''Mere cu tapioca'' care au fost publicate in volumul ''Dulciuri'' (1936), scrisa de doamna Maria General Dobrescu. 2ae4c1c6-5e46-45dd-aa6e-fbdfca60051c Budinca de curmale Proportii: 500 gr. curmale, 200 gr. struguri de Smirna (stafide), 250 gr. biscuiti de ceai, 100 gr. zahar. Crema: 2 oua, 2 galbenuse, 250 gr. nuci, 200 gr. zahar, 100 gr. unt, un pahar smantana, un pahar lapte. Se scot samburii din curmale, se trec prin sita, se scot samburii din struguri, se tapeteaza o forma cu biscuiti pudrati cu zahar. Se pune un strat de piure de curmale, unul de struguri si tot asa, alternand cu zahar si cu biscuiti pentru a sfarsi, se umple trei sferturi. Crema: Se piseaza nucile in piua, se amesteca cu putin albus de ou si putin cate putin zahar, unt, lapte, ouale si smantana. Se varsa o parte din amestec in forma, se coace in bain-marie o ora, se scoate, se serveste calda, dupa ce s'a mascat budinca cu resturi de sos. Mere cu tapioca Proportii: 150 gr. tapioca, un litru lapte, 100 gr. zahar, 500 gr. mere, 50 gr. zahar. Se fierbe tapioca in lapte cu zahar, se aranjeaza pe o farfurie de gratin pe mere curatate si taiate in sferturi si pudrate cu zahar. Se pune o ora si jumatate intr-un cuptor moderat. AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Marina Badulescu)