Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

DOCUMENTAR: 115 ani de la constructia primului automobil Cadillac


publicat 2017-10-17 04:45:01 (Agerpres)

Cadillac Automobile Company a fost fondata in august 1902 de catre Henry Ford. Șapte ani mai tarziu, in 1909, Cadillac a fost cumparata de concernul General Motors. Numele Cadillac a fost dat in cinstea exploratorului francez Antoine Laumet de La Mothe, sieur de Cadillac, fondatorul orasului Detroit, Michigan, in 1701. 75f169cb-e5c2-4d00-8a1e-bd4c3ef5eeda Model Cadillac Eldorado, la o expozitie cu masini de epoca organizata in cadrul Zilelor municipiului Alexandria, 2014 In perioada interbelica, Cadillac era o marca de automobile lux, puternice si produse in masa pentru cei ce apartineau clasei superioare. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, a impus un stil special care asocia compania cu automobilul clasic american al anilor (1940-1950), potrivit site-ului www.istoricauto.ro. Cadillac a luat fiinta in urma inchiderii companiei Ford, atunci cand Henry Ford a plecat impreuna cu cativa dintre parteneri, iar compania a fost dizolvata. Finantatorii ramasi dupa plecarea lui Ford, William Murphy si Lemuel Bowen, l-au chemat pe inginerul Henry M. Leland de la Leland & Faulconer Manufacturing Company pentru a evalua instalatiile si echipamentele inainte de a le vinde. Leland i-a convins sa continue activitatea de fabricare a automobilelor echipandu-le cu motor cu un singur cilindru conceput de el. Compania avea nevoie de un nume nou, asa ca a fost redenumita Cadillac Automobile Company. Leland & Faulconer Poduction si Cadillac Automobile Company au fuzionat in 1905. Primul automobil Cadillac - Cadillac Runabout and Tonneau - a fost finalizat in 17 octombrie 1902, la Detroit. Acesta a fost un automobil cu doua locuri de 10 CP (7 kW) cu un motor cu un singur cilindru. Acesta a fost, practic, identic cu modelul Ford A din 1903. Noul Cadillac a fost prezentat la Salonul Auto de la New York in ianuarie anul urmator si a impresionat suficient pentru a aduna peste 2.000 de comenzi. Din primii ani, Cadillac s-a axat pe tehnologie de inalta calitate si pe finisaje de lux, masinile sale fiind printre cele mai bune si elegante din SUA. Cadillac a fost primul producator al unei masini complet inchise in 1906, iar in 1912 a fost primul care a incorporat in automobilele sale un sistem electric care sa permita pornirea, aprinderea si iluminatul. In 1909, Cadillac a fost achizitionat de General Motors, devenind divizia destinata productiei de vehicule de lux de mari dimensiuni. In iulie 1917, Armata Statelor Unite avea nevoie de o masina de personal de incredere si a ales modelul Cadillac Tip 55 Touring dupa efectuarea unor teste la granita mexicana.
Alte stiri de la Agerpres:
SUA: Donald Trump a inghetat importul de trofee de elefanti, la o zi dupa ce administratia sa anuntase emiterea de permise
DOCUMENTAR: 95 de ani de la moartea scriitorului Marcel Proust
Un caine al fortelor speciale britanice, decorat cu o distinctie echivalenta Crucii Victoria pentru acte de eroism (GALERIE FOTO)
ZILE NAȚIONALE: Sultanatul Oman
ZILE NAȚIONALE: Letonia
Ziua europeana a informarii despre antibiotice
Un emisar chinez a sosit in Coreea de Nord, Trump considera ca este "un gest important"
CITATUL ZILEI
SARBATORI RELIGIOASE - 18 noiembrie
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 18 noiembrie
Siria/arme chimice: Nou veto al Rusiei la ONU privind prelungirea mandatului expertilor internationali
Cutremur cu magnitudinea 6,3 in sudul Chinei (USGS)
Liban: Hariri afirma ca este "in drum spre aeroport" pentru a parasi Riadul (tweet)
Peste 250 de migranti au fost salvati in largul coastelor spaniole, alte ambarcatiuni sunt cautate inca
Zimbabwe: Din ce in ce mai multe voci cer plecarea de la putere a presedintelui Mugabe