Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

Florica si Pescariu l-au determinat pe ministrul Gabriel Sandu sa impuna conditii restrictive la licitatia Microsoft (rechizitoriu)


publicat 2017-09-28 19:30:01 (Agerpres)

Omul de afaceri Claudiu Florica si fostul tenismen Dinu Pescariu l-au determinat pe fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu sa impuna conditii restrictive la licitatia pentru licentele Microsoft, potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii anticoruptie. 8e150af5-2c08-4a7a-b099-4e10513841d6 "Persoanele care l-au determinat pe Sandu Gabriel, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, sa aprobe documentatia de atribuire aferenta procedurii de licitatie deschisa, initiata pentru "Achizitionarea dreptului de utilizare de produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare" (...), desi aceasta continea conditii restrictive nejustificate de participare la licitatie, si in acelasi timp sa mentina respectivele conditii restrictive pe intreaga procedura a licitatiei, prin care sa fie favorizata D.Con-Net AG, in calitate de lider al asocierii formate din D-Con.Net Gmbh, Comsoft Direct AG, Bechtle Holding Schweiz AG si Dim Soft SRL, au fost inculpatii Florica Claudiu Ionut si Pescariu Dinu Mihail, in calitate de reprezentanti in fapt/drept ai D.Con-Net AG", se arata in rechizitoriu. Aceasta situatie reiese si din declaratia de martor data de Dorin Cocos in acest dosar. El a aratat ca afacerea i-a fost prezentata de Florica si Pescariu, care i-au spus ca este vorba de un comision de 16-17 milioane de euro, pe care il vor imparti cu Gabriel Sandu si Gheorghe Ștefan. Potrivit afirmatiilor lui Cocos, cate 4 milioane de euro ar fi primit el, Gheorghe Ștefan si Gabriel Sandu, restul sumei urmand sa fie impartita intre Pescariu si Florica. "Precizez ca scopul pentru care au fost platiti cei 16-17 milioane de euro in contul firmei Barringwood in Elvetia era ca ministrul Gabriel Sandu sa elaboreze caietul de sarcini cu specificatiile date de Claudiu Florica, in asa fel incat firma lui, si anume D.Con.Net, sa castige aceasta licitatie", a sustinut Dorin Cocos. Gheorghe Ștefan, la randul sau martor in dosar, a declarat ca in ianuarie 2009, in cadrul unei intalniri cu Cocos, Pescariu si Florica, a aflat de la acestia ca doresc sa faca o afacere cu Ministerul Comunicatiilor condus de Gabriel Sandu, pe care chiar el il propusese in functie, in calitatea sa de vicepresedinte al PDL. Gheorghe Ștefan a recunoscut intermediat o discutie a celor trei cu ministrul, intalnirea avand loc dupa o saptamana in biroul lui Dorin Cocos de la un hotel din Bucuresti. "In interiorul biroului erau atat o masa ovala, cat si o alta masa, tip birou. Eu am stat initial la masa ovala cu toti acestia, auzind astfel ca au discutat despre organizarea unei licitatii, si anume despre procedura si caietul de sarcini aferent si la ce mod sa fie incheiat si unde sa se organizeze licitatia in asa fel incat sa para ca este legala, dar sa o castige firma lor", a afirmat Gheorghe Ștefan.
Alte stiri de la Agerpres:
Comisarul european Corina Cretu indeamna guvernul roman sa acorde atentie sporita Programului Operational Regional
Presedintele PE: Am cerut Guvernului roman sa continue consolidarea statului de drept si lupta anticoruptie
Premierul Dancila - intrevedere cu Donald Tusk; a reiterat sprijinul Romaniei pentru consolidarea proiectului european
Prahova: Protest spontan la Salina Slanic; zeci de mineri refuza sa iasa din subteran
Dancila, dupa intalnirea cu Tajani: Am vorbit despre presedintia romana a Consiliului UE
ICCJ: Ioan si Victor Becali, condamnati la inchisoare cu executare; Borcea - achitat
Liviu Dragnea, dupa intalnirea cu Hans Klemm: Discutii privind Parteneriatul Strategic intre Romania si SUA
Iohannis, tinerilor magistrati: Reafirm deplina mea sustinere pentru indeplinirea misiunii dumneavoastra
Parlamentarii PNL au solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a infiintarii Comisiei de ancheta privind SPP; plenul a respins propunerea
Iohannis: Este un moment in care actul de justitie este pus la indoiala public
Germania: Un raport parlamentar trage un semnal de alarma asupra situatiei ingrijoratoare a dotarii armatei
Parlamentul a dat unda verde infiintarii Comisiei de ancheta privind activitatea directorului SPP
INSP: 39 de persoane au murit din cauza gripei
Scandal la procesul 'Mineriada'; un barbat a lesinat
INSP: 37 de persoane au murit din cauza gripei