Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

Manda anunta modificari la hotararea de organizare si functionare a Comisiei SRI; Ghita va putea fi audiat prin videoconferinta


publicat 2017-10-17 20:15:02 (Agerpres)

Hotararea nr. 30/1993 privind organizarea si functionarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii va fi modificata, iar noul proiect va fi supus cel mai probabil dezbaterii in sedintele Birourilor permanente reunite, respectiv plenului reunit de miercuri, a anuntat presedintele comisiei, Claudiu Manda. 2f511c78-9bb7-41e5-ac3e-6844c89bf891 Totul a pornit de la o sesizare a fostului colonel SRI Daniel Dragomir, care l-a reclamat pe deputatul PNL Cezar Preda ca ar fi incalcat Hotararea nr. 30, pentru ca ar fi facut prezentari care aveau raport clasificat. "Am analizat si legea privind informatiile clasificate si hotararea Parlamentului, am considerat ca textul este destul de ambiguu, nu incalca hotararea, motiv pentru care am decis sa nu dam curs, dar am decis sa modificam Hotararea Parlamentului si in aceasta seara vom redacta proiectul de modificare a Hotararii nr. 30 a Parlamentului si maine sa speram ca va fi pe ordinea de zi a BPR si pe ordinea de zi a plenului reunit", a declarat Manda, marti, el precizand ca modificarile sunt agreate de toti membrii comisiei. Printre modificarile enumerate de Manda se afla obligatia SRI sa raspunda solicitarii comisiei parlamentare intr-un termen rezonabil - termenul sa fie de 7 zile - si, daca nu este de 7 zile, sa raspunda motivat in acea perioada de ce doreste prelungirea termenului la raspunsurile pe care comisia le adreseaza. "Am mai decis sa introducem obligatia persoanelor sa vina la comisie, sa prezinte comisiei aspecte pe care consideram sau considera ca le au de adus in atentia comisiei noastre. Și, pornind de la discutia Dragomir - Preda, am hotarat sa modificam prevederile Hotararii Parlamentului care stabilea ca sedintele comisiei au carcater de informatii clasificate si vom introduce un text in care spunem ca toate sedintele comisiei se desfasoara cu respectarea prevederii Legii 182 - legea informatiilor clasificate. In sensul ca, daca nu facem referire la discutii sau informatii care sunt cu caracter secret, stric secret, secret de serviciu sau secret de stat, sunt lucruri pe care le putem dezvolta, comunica in cadrul comisiei. Și inseamna ca discutia pe care putem sa o avem prin videoconferinta cu dl Ghita se poate face atata timp cat nu va face referiri la documente care sa nu fie cu caracter de informatii clasificate. Asa ca putem sa il audiem prin videoconferinta, exact asa cum a fost audiat si la instante "a explicat Manda.
Alte stiri de la Agerpres:
CNAIR: Drumarii au actionat cu 773 de autoutilaje in ultimele ore pe drumurile nationale si autostrazi
Comunicat de presa - IPJ Giurgiu
Comunicat de presa - ISU Caras-Severin
Buzau: Ancheta a Politiei, dupa ce, pe o retea de socializare, au aparut imagini cu o bataie intre doi elevi
Fotbal: FC Liverpool, invinsa de ''laterna rosie'' in campionatul Angliei
Elevii si prescolarii nu vor face cursuri miercuri
Interim PM Fifor says Gendarmerie intervention in Saturday's protest is under analysis
SUA impun tarife de import, care vor afecta semnificativ China si Coreea de Sud
Fotbal: Serie A - Victorie la limita pentru campioana Juventus Torino
Aprovizionarea cu apa in cultura graului de toamna prezinta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime (agrometeo)
Tariceanu: A leendő kormány vezetőjének egyfajta adminisztrátori szerepet kell betöltenie
Fotbal: Manchester United ramane cel mai bogat club din lume
Comunicat de presa - The Bucharest Major
Comunicat de presa - Penitenciarul Ploiesti
Comunicat de presa - IGPR