Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

Prajitura Dobos, dupa reteta secreta a Cameliei Hegbeli, vedeta Festivalului 'Simfonii de toamna-Zilele culturale targumuresene'


publicat 2017-10-07 13:45:01 (Agerpres)

O prajitura Dobos facuta dupa o reteta secreta a Cameliei Hegbeli, din satul Boiu, este cel mai bine vandut preparat de cofetarie de la Festivalul 'Simfonii de toamna - Zilele culturale targumuresene', care se desfasoara la Targu Mures pana duminica, in ciuda pretului de peste 40 de lei kilogramul. b20bd18e-e519-4ddb-9204-43215a423709 Camelia si Mihai Hegbeli din Boiu fac parte din Asociatia Producatorilor Traditionali si Ecologici Mures, iar standul lor cu paine cu cartofi atestata ca produs traditional si cu produse de cofetarie si patiserie este unul dintre cele mai aglomerate la fiecare targ la care participa. "La 'Simfoniile de toamna' am venit cu paine si dulciuri, produse de panificatie si de patiserie. Sotia mea, Camelia, le face acasa si inainte de orice targ lucreaza non stop in brutaria pe care o avem amenajata la Boiu. Avem chec de casa, grilaj cu nuca si zahar, avem un Dobos care este numarul 1, avem vanzari foarte bune la acest produs. Intr-adevar, este mult de lucru, mai avem si o femeie care ne ajuta la foile de prajitura, dar va spus ca merita efortul. Suntem satisfacuti cand vedem ca produsele noastre sunt cautate si vindem tot ce producem. Nu facem industrie, lucram doar in familie, ne mai ajuta si fiica noastra si avem o femeie care ne ajuta. Cu cateva zile inainte de targuri lucram de dimineata de la 8,00 pana seara la ora 23,00. Cand facem paine, programul incepe dimineata la ora 5, astfel incat cand ajungem in targ painea sa fie calda. Putem spune ca se duce ca pita calda', a declarat sambata, pentru AGERPRES, Mihai Hegbeli. In privinta Dobosului, Hegbeli a spus ca blatul este din pandispan, iar crema de unt cu cacao si deasupra are crant de zahar ars, care ii da un aspect deosebit. Producatorul a aratat ca pentru a se obtine un astfel de Dobos doua persoane lucreaza timp de trei zile, prima oara se fac foile, apoi crema si zaharul ars. "Au venit multe femei la targ si mi-au spus ca, oricat au incercat, Dobosul nu le-a reusit asa ca al nostru si nici checul. Le-am spus ca fie nu au pus suflet, fie nu au ars cuptorul bine. Adica aprindem focul, ardem cuptorul si bagam checul doar atunci cand nu se mai arde pana. Au venit cei de la Directia Sanitar Veterinara in control si au vazut penele langa cuptor. Ne-au intrebat ce facem cu ele, le-am spus ca testam temperatura cuptorului. Daca se arde pana, nu bagam checul pana nu se arde cuprotul. Au spus ca asa ceva nu au mai auzit, dar le-am spus ca noi lucram traditional, inclusiv in privinta testarii temperaturii', a afirmat Mihai Hegbeli.
Alte stiri de la Agerpres:
ANM: 31 de judete, sub Cod galben de ploi torentiale si vijelii; vreme instabila la nivelul intregii tari, pana sambata dimineata
Pentagonul, solicitat sa se pregateasca pentru gazduirea a 20.000 de copii migranti intrati in SUA neinsotiti de adulti
Mesaje de sustinere pentru Liviu Dragnea de la organizatiile judetene PSD din Vrancea, Suceava si Hunedoara
Comunicat de presa - PSD
Proteste in marile orase impotriva guvernarii PSD si a lui Liviu Dragnea (grupaj)
Comunicat de presa- PSD Hunedoara
Comunicat de presa - PSD Suceava - Valentin Popa
Comunicat de presa - OFSD
Fotbal - CM 2018: Croatia, calificata in optimi, dupa 3-0 cu vicecampioana Argentina
Dancila: Cine cere demisia presedintelui PSD inainte de decizia finala incalca Constitutia si Directivele Europene
Dosar DGASPC Teleorman: Inalta Curte l-a condamnat pe Dragnea la 3 ani si 6 luni inchisoare; decizia nu e definitiva
SRI, solicitat sa ofere expertiza in cazul lucratorului ISU Cluj ranit de o cutie care a explodat
Giurgiu: Perchezitii la persoane banuite ca ar fi fraudat sistemul asigurarilor de sanatate
Brasov: 14 perchezitii ale ofiterilor DGA, dintre care doua la institutii publice, ce vizeaza fapte de coruptie
UPDATE Trenul IR 1580 Constanta - Bucuresti Nord are o intarziere de circa 30 de minute, din cauza defectarii locomotivei